DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2011

 

15.10.2011 Cassanova Srdcerváč na bonitaci ve Frýdlantu nad Ostravicí splnil podmínky chovnosti!
 Bonitační kód : A70 Of P1 Xv54,3 Xf108,6. Chovný 1
 (A70- výška, Of- povaha,sangvinik,ovladatelný,vyrovnaný, P1- soulad se standardem: výborný)

 

1.-2.10.2011 Víkendoví sraz který se konal v Orlických horách na Vochtánce byl velmi vydařený. Počasí bylo krásné, pejsci s páníčky byli moc fajn a příroda kolem uchvátila snad každého.
V sobotu byl naplánován výšlap na hrad Litice. My přijeli trošku později než jsme chtěli a měli. Nikdo se na nás ale nezlobil.
Naplánovanou dlouhou cestu krásnou krajinou na hrad jsem nešla, i když jsem to chtěla risknout. Byla by to však velká hloupost. Od hlouposti mě zachránilo malé krásné štěňátko staforda Brutusek, který potají spořádalo tolik granulí, že se sotva vlekl :-). A tak jeho páneček nás zavezl autem až pod hrad, kde jsme v klidu popíjeli v restauraci a čekali na příchod ostatních s kterýmí jsme pak společně vyšli k hradu.
V neděli bylo naplánované více než se stíhalo :-). Na závěr jsme jeli na ranč ke koním, kde s majitelem byla předem domluvená projížďka pro ty co chtěli.

 

25.9.2011 jsme byli vystavit Cassanovu v Jevišovicích na klubové výstavě. Počasí bylo vydařené a sešlo se zde spousta krásných pejsků. Vzali jsme i Barušku, která samozřejmě brblala na všechny strany :).
Cassanova nám tento měsíc dělá samou radost, nejdříve užasným výsledkem na DKK : A a DLK : 0/0 a nyní krásným předvedením a získáním výsledků V1 CAC, nejlepší pes, BOB ! Přihlášeno bylo 37 čsv, rozhodčí paní Jana Tomešková.

                                                      

 

Naší saarloosí slečnu Kess, jsem nechala testovat na DM a výsledek je: N/DM- to znamená, že má jeden gen scela zdrav a jeden zmutovaný.Ve výsledku to znamená, že je klinicky zdravá :) .

       

Při plánovaném výzkumu na DM prováděné ČZU, které se konalo u plemene Československého vlčáka jsme se zůčasnili i my s našemi čsv .Výsledky jsme měli takové : Bára Polárni vlk N/N, Cassanova Srdcerváč N/N

                                                                          

 

 

25.6.2011 Den Boršic. Vzali jsme kromě předvádějícího Cassanovi i Kess, Baruška má v tomhle smůlu, protože když pejsci vystupují, tak nepředvádějí jen základy poslušnosti, ale také obranu při střelbě a to by bylo pro Barušku to pravé, štěkala by nejvíc a určitě by chtěla lumpa- figuranta zahnat ze všech nejlíp a to by ostatni cvičící pejsky (nejvíce Cassanovu) asi rušilo :-)).
Všichni pejsci cvičili moc pěkně, škoda jen.že na začátku obran začal "slejvák" a cvičení se muselo přerušit. Pak už to nebylo ono, pejskům se už moc nechtělo a to byla škoda.       


25.6. se bude konat další akcička cvičáku. Tentokrát jsou pozváni aby se předvedli na DEN BORŠIC :-). Pejsci začnou cvičit ve 14.30 hod. jako vždy pod vedením výcvikáře p. Šimíka.

 

5.6.2011 Smraďavka. Já a Arnarno alias Šedou jsme si vybrali nenápadné místečko na pozorování cvyčícího Cassanovi                                            

 

Dne 5.6.2011 v  Lázních Leopoldov na Smraďavce, bude Den Dětí. Při té přiležitosti bude ve 14 hod. předváděcí akce pejsků ze cvičáku Boršice. Pejsci předvedou co se naučili. Bude tam nejen náš Cassanova s pánečkem, ale i další moc šikovní pejsci s šikovnými páníčky :-) .  

 

29.5.2011 v Dětřichově u Svitav byla naše  BUTERFLY KISS MIRAJA  úspěšně zbonitovaná a zařazená do chovu!    Bonitační kód : A63/OB    ( A63-  výška / OB - povaha : nedůvěřivý -ovladatelný)                                                                  Kess i přes celodenní čekáni (až se ukončí výstavy) byla velmi vyrovnaná a do kruhu vešla krásně sebevědomá.
Škoda že pan rozhodčí bez jakéhokoliv předešlého kontaktu k nám přicházel už s měřákem, a hned začal měřit. Překvapení jsme byli všichní tři. Já z přístupu pana rozhodčího k Saarloosovi. Vždyť i u čsv se jde na to s mnohem větším ohledem. Kess byla právem překvapená z toho co to jde na ní za osobu s divnou věcí. A pan posuzovatel? Ten se divil nad reakci Saarloose!! 
Bonitace probíhala pro nás naštěstí rychle.Poradkyně chovu paní Eva Rokosová nás vzala přednostně- za to jí moc děkujeme.Věšly jsme do kruhu a nastalo měření, hned na to kontrola zubů. Potom bylo posuození vzhledu, to už se Kess líbilo.Po posouzení se předvedla ještě v pohybu a bylo hotovo :-). Žádnou vadu na kráse nenašly a díky tomu má tak krátký bonitační kód :o)).

                                                                   
V Dětřichově jsme přihlásili na výstavu Cassanovu a získal V1 vítěz třídy mladých :-) .

 

8.5.2011 jsme se vydali do pohádkového lesa na Kamínka u Roštína. Byli jsme ještě unaveni po výletě do Roudnice a tak s psí smečky jsme tentokrát vybrali jen dva nejhodnější. Volba padla na Cassanovu a Kess. Naše děti si den užily a pejsci to zvládli na výbornou. A tomu udělali radost mnoha dětem, které si je chtěli pohladit. Cassanova byl dokonce pozván k příštímu roku na konkurz ke karkulce!  :-))

                                                                   

 

7.5.2011 se konala v Roudnici nad Labem klubová výstava Českoslovenkého vlčáka a my s našemi ČSV byli u toho!                                               Cassanova a Báruška                                                                             Byl to moc povedený den. Jela jsem sice přímo po noční a prožívala celodenní únavu ale i přesto jsem si to moc užila. Byla jsem velice ráda že tam jsme.Velké poděkování patří  Daniele Čílové- chovatelce Srdcerváčů. Nabídla se a pak krásně předvedla Cassanovu v kruhu a já se kochala pohledem jakého máme krásného psa a jak jim to spolu jde a sluší.
Velké a nemilé přkvapení přišlo, když pan rozhodčí vyhodnotil Cassanovu známkou Velmi Dobrý, to jsem opravdu nečekala :D .Cassanova není typ psa co pan rozhodčí upřednostňuje. Cassanova je velký a mohutný pes, to se né každému libí. Nevadí, zkusíme i to málo co máme navíc zhubnout a příště to napravit :)                      

 

9.4.2011  jsme byli na výstavě v Ostravě. Československého i Saarloosova vlčáka posuzoval rozhodčí ze Slovenska pan Tibor Havelka. Jeho styl posuzování se mi moc líbí
Vzali jsme s sebou jen Saarloose a samozřejmě i děti, které si to i přes velmi chladné počasí užily na  " hřišťátku " .Naši Saarloosci tam byli jako jediní tohoto plemene. Šedou-Arnarno byl v kruhu opět mírně řečeno tvrdohlavý. Předvést se v kruhu při běhu?, pro Šedoua nic jednoduchého. Když běžet, tak jedině pryč!!! :D Musím se smát a červenat zárověň když si na to celé vzpomenu. Panu rozhodčímu se naštěstí Šedou vzhledově opravdu moc líbil- krásný pes s krásnou postavou a hlavou, ale opět nemohl být posouzen v pohybu a tak si odnesl hodnocení VD. Se Saarloosi, na rozdíl od jiných plemen, se prý musí výstavy ochodit aby si zvykli a dokázali se předvést, ale nevím zda s Šedouem nepočkat až se povahově srovná a dospěje :)
                                                                    

Předvádět Kess byla po Šedinkovi pohodička. Kess byla šikovná, krásně se předvedla a získala V1

                                                                  

 

 

Saarloosův i Československý vlčák vás naučí hodně...nejen to, že ve štěněcím věku vám zničí téměř vše na čem si tak lpíte, vlastně vás od materiálnich věcí osvobodí :-), ale také vás uvádí do takových situací, že naučit se je zvládat není vždy snadné. Ale na druhou stranu vás pak v životě už jen málo co rozhodí... 

                                                                  

 

Náš krásný Cassanova Srdcerváč :o) nám pojede 1.4.2011 s pánečkem na výcvikový víkend pro ČSV do Jevišovic. Moc jim závidím, škoda že nemůžu také...                        

 

 

Bára má stále všechny pod kontrolou, Cassanova někdy také, Kess je dáma a Šedou je stále mimino a medvídek :-)

   Všichni se mají moc rádi  :-D     

 

5.2.2011 jsme byli s Cassanovou a Šedouem na výstavě v Brně.
Cassanova byl ohodnocen známkou V2.  Byl moc šikovný.
Saarloosův vlčák byl na řadě až poslední. Šedou nezvládl stresovou situaci (stále pracujeme na socializaci) a moc se nepředvedl-nechtěl běhat. Ale i přesto získal pěknou známku VD1 a krásný výstavní posudek. Je to prostě fešák :-D.
Cassanova se vystavoval i v neděli 6.2. Byl ohodnocen známkou V3 Únava ze soboty byla na nás dost znát. Příště nám jedna výstava v jeden víkend opravdu stačí :-)

 

 


Tak to jsme my, celá psí i lidská smečka :)  Hostýnk srpen 2010.